Sorry

Publicerat: 26 januari, 2010 i Uncategorized

Martin Hertzman, en av mina träningkompisar här i Göteborg, reagerade på mitt förra inlägg. Han tog illa vid sig när jag skrev att jag inte vill köra H30 fast jag är 37 år gammal. Med det jag skrev menade jag att jag uppfattar mig själv som en elitcyklist och därför vill jag köra elit. Jag tycker jag platsar i elitklassen. Ffa på långa hårda tävlingar där fysik och uthållighet ställer avgörandet. Jag har rutin av många lopp, jag vet hur man åker i klunga och jag har siffor på pappret som placerar mig i toppen av amatörerna i Sverige, om man räknar Watt/Kg. Tempolopp har aldrig varit min grej, jag har inte tid att prioriera denna typ av träning och jag har ingen tempocykel. Martin har åsikter på sin blog om att jag ibland får stryk av veterancyklister på lokala tävlingar och träningar  i Gbg, och det stämmer. Sånt händer. Men jag kör vilken klass jag vill, och det gör Martin och vem  som helst. Jag struntar faktiskt i vem som kör vilken klass.

Aningen kör jag elit eller inte alls skrev jag. Men det menar jag att jag har hög målsättning med min träning. Jag satsar 100% på varje pass jag kör och jag tror att jag när jag är i toppform  kan vinna en elittävling. Både på MTB, Cykelcross eller Landsväg. Den dagen jag inte tror det kommer jag inte gå för fullt på träningen och kanske satsa på någon annan idrott. Ni får tycka vad ni vill om det men det är jag som bestämmer vad jag gör och inte gör. Det finns ingen chans att jag skulle utsätta mig för den träning jag gör om det inte var för att tävla i elitklassen. Så känns det just nu i varje fall.

Förövrigt är det väldigt hög klass på H30 åkarna. På Tempo är ju de snabbaste i princip lika snabba som elitåkarna. 

Antingen eller för mig alltså.  Hoppas Martin nu läser detta så han förstår vad jag menar. Får väl också passa på att tacka för Martins uppriktighet. Det är lätt att skriva saker på en blogg som kan missuppfattas. Och det sista jag vill är att var den som kritiserar folk utifrån deras tävlingsklass eller veterankassen som koncept. Tycker det är bra att det finns veteranklass och att folk satsar seriöst på den med alla medel de har tillbuds.

kommentarer
 1. Martin Hertzman skriver:

  Hej Lunkan!

  Jag vill inledningsvis säga att självklart så kan vi mötas på vägarna framöver utan att kasta flaskor eller svordomar på varandra. Ordväxlingen ska inte tas personligen och om det uppfattades så ber jag om ursäkt.

  Mitt blogginlägg speglar enbart min spontana reaktion på, vad jag uppfattade, nyansen och den bakomliggande värderingen i ditt inlägg citat: ”och visst jag är 37 år gammal men fan heller att jag kör H30 på cykel. Antingen kör jag elit eller inte alls”.

  När jag läste detta, vilket jag nu förstår inte var menat så negativt eller kategoriskt, fick jag intrycket att om man inte är elitklassare, så är det ”fan” inte meningsfullt att tävla på cykel överhuvudtaget. Med tanke på hur många veteraner det finns därute som sannolikt uppskattar att tävla i veteranklasserna, så kan en dylik kommentar uppfattas såväl elitistisk som reducerande. Vi är alla olika, vilket kanske förklarar varför jag studsade på ditt inlägg.

  Efter att ha läst ditt senaste blogginlägg så tror jag att vi förstår varandra och jag respekterar självklart din ståndpunkt. Jag har aldrig uppfattat dig som stöddig eller elitistisk, snarare tvärtom, vilket kanske är orsaken till att jag blev förvånad och reagerade. Som vanligt ska man läsa, begrunda och först därefter agera, vilket jag tar på mig i den aktuella situationen.

  Hoppas vi förstår varandra och nu kan dra ett streck över frågan.

  Mvh

  Martin

 2. Lunkan skriver:

  Självklart Martin! Och nu känns det bra igen. Vi syns snart hoppas jag! Längtar till fartpassen på tisdagarna…

 3. Tom skriver:

  Vad skönt att ni redde upp det här. Fick lite ont i magen.

 4. […] ni jag är ute och cyklar helt. Tja i så fall så kan ni gå till ett blogginlägg som andas mer samförstånd och inte så lite ”Broke Back Mountain”. Vi cyklister ska […]

 5. Lunkan skriver:

  Tom, jag med.

 6. kayaker skriver:

  Jens Voigt är 71:a. Lunkan har några år kvar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s