Cykelvasan

Publicerat: 20 augusti, 2013 i Uncategorized

Untitled-1

Det gick ju riktigt skapligt det där. Riktigt nöjd med mitt lopp och hade en klart trevlig dag i spåret.

Allt löste sig på bra sätt. Lyckades låna en cykel av Bianchi några dagar innan och provcykla 2 ggr, en 29″ JAB med XT. Dock var cykeln lite tokigt specad med för kort styrstam så jag lade ut en blänkare på Happymtb.org om det var någon uppe i Lindvallen som kunde låna ut en 120 mm stam med 10% och det tog inte många minuter innan den var fixad. Tack för det!

Hittade en kille vid Lindvallen som inte skulle starta pga sjukdom så jag köpte hans startplats på fredag eftermiddag genom att vi båda traskade in på sekritariatet och fixade namnbyte. Inga problem. Seedning upp till led ett också.

Hade inte jätte bråttom till start utan var där 30 min innan och ställde mig i ledet, och hamnade längst bak. Inga problem tänkte jag, startbacken är lång…

Starten går och det går undan rätt bra så jag kan inte plocka allt för mycket placeringar och är 123:a vid Mångsbodarna. Sedan flyter det på bra och jag blir mer och mer förtjust i cykeln. Den rullar på bra och utförsbackarna där jag brukar ha problem kan jag nu vila i. Tack vare stora hjul, lite luft i de feta däcken (typ 1,7) och mjuk dämpare. Även det så kallade tekniska partiet innan Höberg märks knappt.

Jag ångar på och kommer in i mål på 2:52:51 och 59:a totalt. 5 minuter bättre än förra året trots total avsaknad av MTB-träning sedan förra Cykelvasan. Hade inte minsta problem med rygg heller, vilket var mitt största problem när jag körde enbart MTB så ni som har ont i era ryggar. Börja simma och spring också.

Näringsintag under loppet var 3 flaskor á 40 cl. Två med Vitargo 14% lösning och en med Enervit (antar jag, det stod så på flaskan jag fick vid den fasta langningen ivarje fall). en eloge att man kan få en flaska dricka av arrangören om man har bråttom. Bra!

Uppladdning inför Cykelvasan i form av träning var 45 min hård MTB samt 10 km hård löpning dagen innan. 2 dagar innan körde jag 55 km tempo. 

Jag tolkar det som att cykelformen är god även utanför labbet och testcykeln i och med resultatet och hoppas kunna åka fort på Tjörn Halv Ironman som också är SM på medeldistans Triathlon i år. Ett av årets stora mål där jag hoppas stå på pallen.

Resultat Cykelvasan

Fler bilder från Cykelvasan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s