Träningsläger

Publicerat: 18 februari, 2011 i Uncategorized

17-24 mars är det dags. 6 dagar cykel i närheten av Nice. Tar med mig racer och kommer cykla så mycket jag orkar. Denna gång stannar familjen hemma och Sara gör ett jättejobb med att fixa allt på hemmaplan.

Jag kommer åka med 2 andra blogg-kändisar men jag antar att de själva får ge sig till känna. Hur som helst blir det bra sparring i backarna och det ser jag fram emot. Samma watt/kg (om nu så är fallet då vi åker) vid tröskeln borgar för långa och sociala klättringar i bergen ovanför Antibes och Nice.  Vi kommer bo i närheten av Valbonne. Cityairline kör hyfsat billigt flyg Gbg-Nice så kolla upp detta om just du är sugen på att cykla på rivieran.

Tränar gör jag också just nu. Har varit frisk i 3 veckor nu så passen fylls på. Jag kör max 60 min per pass 5-6 ggr per vecka och kör oftast 4min eller 20 min-intervall. Vilan mellan och antal reps bestämmer intensitetet. I förrgår körde jag ett lite värre pass. 4 min, med 3 vila ggr 10 på FTP+15%. Alltså inte 4×4 utan 10×4. Kör man ”all in” på 4×4 kan man leverera våldsamma effekttal, men kör man fler än 5 st kan man lika gärna köra 10. Osäker så testa själv, det går.

Nedan ett pass på 10 x4/2 på 6 kp. Kadens mellan 50-55.  Kördes den 14/1. Monark 839E var cykeln för dagen.

kommentarer
 1. STIZZE skriver:

  Vad skönt, om ganska exakt en månad bär det av alltså!

  Dåså, då straffar jag mig framöver på 4×4 ifall jag mesat med motståndet och orkar en femte/sjätte, att klämma tio på raken istället.. om tiden finns dvs. 🙂 Sånt är skoj och boostar bara självförtroendet, blir även verkligen ett klart tecken på att man utvecklat sig för varje steg från att dö lite inombords på 4 och istället att klara av 10 st.

 2. dannegv skriver:

  Härligt!

  Missa inte Col de Turini. Riktigt fin stigning från Menton och uppåt 😉

  http://img219.imageshack.us/i/coldeturini.png/

  /Daniel

 3. […] senare, förvisso, styr Micke Flockhart, Mattias Lundqvist (Ok, I’ll drop the bomb) och jag kosan åter den franska […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s