Seger på Kung Frodes Lopp

Publicerat: 22 augusti, 2010 i Uncategorized

Cykelcity Race Weekend är till ända och först och främst ett stort tack till arrangören som har roddat detta jätteprojekt i land. Man kan som cyklist bara ana toppen på isberget på all arbetskraft som ligger bakom en tredagarstävling och motionslopp. Fredagens race i cenrala Gbg är en milstolpe och jag hoppas tävlingen kommer finnas med även nästa år. I fredags kom det oturligt regn precis innan start vilket gjorde att  jag bestämde mig för att stå över. Jag är rätt kass även på torr gatsten men på våt är jag inte med i matchen alls. Eller det är nog ingen alls egentligen men jag är för feg. Vill/har inte råd att skada mig och bli sjukskriven. Inte värt risken helt enkelt.  Vill man se fler av Christer Hedbergs SuperBilder från fredagen så kika här.

I lördags var det dags för Kung Frodes Lopp. Jag startade i seniorklass och vi skulle köra 15 varv på den hårda banan runt Fjärås Bräcka. Jag tog det lite soft de första varven för att sedan öka och komma i väg från klungan. Fick sällskap av en Boråsare som sedan släppte efter några varv. Jag nådde Peter Karlsson med 5 varv kvar och kunde sedan åka i från honom sita gången upp för backen mot mål. Resultat. En seger är alltid hur kul som helst och på landsväg duggar dem inte tätt om man inte heter Jonas Ahlstrand vilken för mig över på dagens lopp.

Gran Fondo drygt 13 mil med start/mål Fjärås igen. Jag ställde i dag upp i GranFondo klass och kände mig mycket ambivalent till hur jag skulle köra. Jag hade ju MCK-tröja och hamnade efter några mil i utbrytning med 3 andra MCK-åkare. I detta läget tävlade vi alltså inte mot samma resultatlista men vi hade samma mål. Att komma först till mål. Vi hjälptes dock åt och hade även hjälp av Ck Lunedi, Svansund, Åstorp, Falkenberg, Kungälv och kanske någon mer.  Tror vi var 8-10 man i vår grupp. I täten satt 4 cykelcity och några Boråsare. Vi hade runt 2 minuter upp til dem och 3-5 minuter ner till huvudklungan när jag punkterade efter cirka 8 mil, strax innan långa backen efter Sätila. I mål gick de båda grupperna ihop och Ahlstrand vann alltså. Tror vi var topp 5 i MCK. Jag stod och svor högt och länge i vägkanten i dag för jag hade bra ben och riktigt kul innan punkan. Men men, ibland har man missflyt.

Träning den senaste veckan:
Lör: Cykelvasa
Sön: Vila
Mån: Vila
Tis: Tempo 34 km tröskel
Ons: Tempo 10 km max (tävling DM) + 30 km tröskel
Tors: 2×20 min TC 300 watt (30 watt under tröskel)
Fre: 15 km Tempo maxfart (hem från Gbg)
Lör: GP-tävling i Kungsbacka 51 km
Sön: Kungsbacka GranFondo

Foto: Stefan Norman

kommentarer
 1. Linda skriver:

  GRATTIS! =)

 2. Tom skriver:

  Grattis! Alltid en speciell känsla att vinna ett linjelopp. Starkt kört!

 3. saradl skriver:

  Protest! Du vilade inte alls förra måndagen, du körde naturlig intervall 60 min i Lindvallen… 😉

 4. Johan B skriver:

  Trist med din punka.
  Du såg pigg och stark ut. Hade varit kul med en till stark sista kilometrarna för att utmana cykelcity mer.

 5. Lunkan skriver:

  Tack Linda och Tom! Du har rätt Sara, så nu är det ganska många dagar utan vilodag.

  Johan, jag hade gärna varit med där skall du veta. Det var ju verkligen en oväntad öppning att cc bjöd in oss i racet igen. Men de var väl oroliga för Boråsarn där framme och ganska säkra på att en utvilad Ahlstrand skulle göra prosessen kort med oss övriga som jobbat med farthållning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s