20 x 1 min 460W check

Publicerat: 28 april, 2010 i Uncategorized

Pju, det blev tufft idag. Men nu är jag där. Har fått 2 hela vilodagar efter Mjölby, det skulle blivit en men igår fanns det inte tid till träning helt enkelt. Så idag var det de där erbarmliga 60/120-intervallerna på programmet.  Som straff för tvådagarssemestern från cykeln efter Mjölby. Körde samma pass den 31 mars så idag räknade jag med ökad kapacitet. Det gick vägen och efter 20 st upprepningar på 460 watt ( 68 kg innan passet, 67 kg efter passet) var jag inte totalt slut idag. Slutade på 13,3 mmol laktat. Nu kommer jag öka till 480 W så får vi se hur många jag orkar nästa gång. Minst 10. det vet jag.

I grafiken ser man när i passet som jag börjar få slita. Det är när återhämtningspulsen blir märkbart högre. Mäter man laktat ser man en ökning som inte är linjär utan mer som under ett tröskeltest. En kurva.

kommentarer
 1. Johan Petersson skriver:

  Varför den höga kadensen (110) under intervallerna? vad är tanken med den?

 2. Lunkan skriver:

  Det krävs för att jag skall orka alla intervallerna. Går jag lägre klarar jag inte arbetet

 3. Salomonsson skriver:

  jag brukar inleda runt 118-123 rpm på första intervallerna och sedan dippa till 115-118 rpm på de sista i ”ingångsfart”. 110 rpm är rätt lågt och slitigt.

 4. Johan Petersson skriver:

  i see.

 5. […] senaste veckan). På planen stod lite 60/120 sek intervaller till utmattning. Hade läst att de duktiga grabbarna körde dessa intervaller med hög kadens så det blev för mig att prova […]

 6. Anonym skriver:

  Specifik kadens för MTB? Känns inte riktigt anpassat till det som ska göras på banan, men å andra sidan Salomonsson gasar ju bra..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s